Anders B Lundh ny VD i UppsalaStyrelsen för Uppsala Kommuns Fastighets AB har utsett Anders B Lundh till VD i bolaget. Han tillträder den 1 januari 2017 och efterträder Ove Jansson som har gått i pension.

Lundh har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen där han har haft uppdrag som centrumchef, fastighetschef och vd. Han har bland annat varit regionchef inom Skandia Fastighet och Atrium Ljungberg och han har varit fastighetschef vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Anders B Lundh har även varit verksam inom detaljhandeln där han har haft chefsbefattningar inom ICA och Axfood. Han har som egenföretagare drivit flera egna butiker.

Närmast kommer Anders B Lundh från Swedavia där han ansvarat för den kommersiella fastighetsförvaltningen vid de svenska flygplatserna. Han är civilekonom från Uppsala Universitet.

Uppsala Kommuns Fastighets AB är ett allmännyttigt fastighetsbolag som ägs av Uppsala kommun. Bolaget förvaltar bostäder och centrumanläggningar i Uppsala kommun, bland annat Gottsunda Centrum.

– Uppsala Kommuns Fastighets AB ska med sina centrumanläggningar bidra till utveckling och stärkt social sammanhållning i kommunen. Anders B Lundh med sin långa erfarenhet från fastighetsbranschen är en utmärkt person leda att det arbetet, säger Bedo Kaplan (S), styrelseordförande i Uppsala Kommuns Fastighets AB.

– Som ny VD får jag möjlighet att delta i den spännande resa som Uppsala gör just nu. Kommunen växer och det ställer krav på både bostäder och service till Uppsalaborna. Uppsala Kommuns Fastighets AB har en viktig del i det arbetet och jag ser verkligen fram emot att få arbeta med utvecklingen av bolaget, säger Anders B Lundh.

Aktuella rekryterings- och interimsuppdrag

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor